Ta del av de bästa festtipsen på nätet

Hur ordnar man den perfekta festen? Att vara arrangör, värd eller värdinna för en fest är något som alla bör prova någon gång i livet. Om inte annat så för att inse att det inte är så lätt som många vill göra gällande. Många tänker sig att man har inför festen i huvudet och att man kan låta saker och ting segla längs spontanitetens flod. Det som händer, det händer och det blir säkert bra. Riktigt så enkelt är det inte. 

Bakom varje lyckad fest ligger en i det närmaste enorm planering bakom. Det går inte att fuska med detta. Ju mer och djupare man går i sin planering, desto färre blir de olyckliga överraskningar som nästan alltid tenderar att dyka upp på en fest som skett mer med en klackspark från arrangörens sida. Bästa festtipsen är alltså följande: Planera, planera och planera ytterligare lite till. Tänk över allt från maten, serveringen, bordsplaceringen, underhållningen, lokalens utformning, musik och så vidare. Och: läs på. 

På internet finns en guldgruva att förkovra sig i inför en fest. Det finns artiklar om fest, festtips, festblogg, festguide, tips om hur du ordnar en fest, råd inför festen och så vidare. Kort sagt – allt du behöver inför festen. Ta dig tid att läsa på om alla dessa matnyttigheter. Det går även att snegla mot exempelvis eventtips och läsa artiklar om event. Dessa går utmärkt att applicera även mot en vanlig fest. 

Skapa en perfekt fest – undvik missarna 

Det bästa med detta är att det handlar om generösa människor som är villiga att dela med sig av sina egna erfarenheter. Vilket kan innebära att vissa tips inför festen faktiskt handlar om det du ska undvika att göra. Att inte gå i dåliga fotspår kan definitivt vara en nyckel för att lyckas själv. Vilka vanliga misstag begås?

Här följer några: 

  • Fel catering. Att välja catering är det bästa valet man kan göra som arrangör. Genom detta slipper man själv laga mat, servera och duka undan. Fel catering kan emellertid vara en ren katastrof. Maten är extremt viktig och här måste man undersöka innan. De flesta cateringföretag kan erbjuda avsmakning. Missa inte den möjligheten. 
  • För mycket alkohol. Alkohol är något som lättar upp en stel stämning och skapar mer spontanitet. Det senare måste alltid få tillträde på en fest – allt kan inte styras i förväg. Men, för mycket alkohol kan vara väldigt farligt. Folk tappar omdömet, vissa somnar, vissa blir aggressiva och detta kan lätt förstöra allting. Vet du om att vissa har problem med att hantera alkohol. Se till att minska på utbudet och tillförseln. Det tjänar alla på. 
  • Man vill för mycket. Som värd ska man stå i centrum, men bara under vissa tillfällen. Många vill för mycket och vill synas, styra allt och alla och vara engagerad i allt som sker. Ta ett steg tillbaka och låt saker och ting hända organiskt. Lita på din planering!